top of page

Veer

VEER is een VR-ervaring die de sociale zelfredzaamheid van eenlingen
aanspreekt

VEER

De VR pop-up is een kunstzinnige interventie voor de openbare ruimte die eenlingen prikkelt en bevraagd om verder te kijken dan hun eigen (digitale) bubbel. monomeer wil met VEER een bewustzijn creëren dat verbroken verbindingen herstelt kunnen worden.

Hoe ziet een wereld zonder een stigma op eenzaamheid en zonder de spanning om een buitenbeentje te zijn eruit? Hoe is een wereld waarin iedereen gewoon op elkaar afstapt en niemand terugdeinst; er wordt om hulp gevraagd en er wordt hulp aangeboden? Hoe voel je je als mens wanneer angst geen rol meer speelt in het verbinden met de ander? Welke vaardigheden zijn er nodig om zo’n wereld te bereiken? Hoe kunnen we ons brein en lichaam trainen dat zo’n wereld anno nu gewoon mogelijk is?

Concept & uitwerking

monomeer/Moreen Beentjes

 

VR- regie adviseur

Nienke Huitenga
 

VR- programmeur

Harm van de Ven
 

Sounddesign

Studio 3.01
 

Kostuum

Tijme Veldt

Promotiebeeld

Anne Beentjes

Mede mogelijk gemaakt door
Gemeente Alkmaar, VSBfonds, DigitALL

Met extra dank aan
Rolfstone en donateurs! 

Vorig project

Volgend project

veer FEAR

MET-MEER-DAN-ÉÉN

MISSIE

 

Het doel van VEER is dat iedereen die uit de VR-ervaring komt zich de dagen erop bewuster is van de eenzaamheid en de verbroken verbindingen die zijzelf en wij als samenleving ervaren en veroorzaken. Met als gevolg dat je na VEER wat sneller een helpende hand biedt bij een kinderwagen tillen uit de trein of op iemand afstapt die huilt op straat om te checken of ze oké zijn. Maar ook dat je zelf assertiever wordt in het aangeven van je eigen behoeftes aan sociaal contact en uit te spreken wat je nodig hebt om je verbroken verbinding(en) te herstellen.

Help jij mee met het toegankelijk houden van VEER?

Steun onze online crowdfunding! Lees hier meer. 

bottom of page